dag 3 in Bangkok
Door: Ryanne
Blijf op de hoogte en volg Ryanne
09 Juli 2007 | Thailand, Bangkok
Dag drie alweer. Wat een fascinerende dag was het vandaag. Zoveel dingen weer gezien en ervaren, echt geweldig!
Eerst hebben we genoten van het ‘heerlijke’ ontbijt van vanmorgen. Zo heerlijk is het dus niet, want ze eten gewoon warm (lees: rijst, vlees, enz.) ’s morgens en ’s middags. Eigenlijk de hele dag door. Nou, je hoeft voor mij ’s morgens echt niet met een bak rijst en saté aan te komen hoor. Gelukkig hebben ze ook wel kleine broodjes met wat jam.
Na het ontbijt kwam Johnny weer om ons naar de Nederlandse ambassade te brengen. Daar hebben we ons geregistreerd voor noodgevallen e.d. Erg opvallend waren de Thaise vrouwtjes die buiten stonden te wachten voor hun papieren om met hun westerse aanwinst naar Nederland te verhuizen…
Na even weer contact te hebben met de Nederlandse cultuur (er hingen posters van Beatrix en tulpen) gingen we naar het Royal Palace. Het paleis van de koning, alleen hij woont er nu niet meer. Het is nu meer een gastenverblijf, dus onze Bea heeft daar wel eens geslapen.
Het Royal Palace was heel indrukwekkend. We hadden een geweldige gids, Cindy, die meteen weg was van onze Paul. “Poooolll”, riep ze hem steeds en hij had zelfs al een huwelijksaanzoek van haar gekregen.
Ze heeft ons heel goed informatie gegeven, in heel grappig Engels. Het boeddhisme fascineert me nu al. Het verhaal van Boeddha stond op een muur geschilderd. Zo interessant! En alle gebouwen die er stonden en tempels… Kijk maar naar de foto’s, echt prachtig.
Meteen na deze boeiende ervaring, gingen we de volgende alweer tegemoet. Cindy bracht ons naar de Klongs, de “gele rivier” van Bangkok, om daar met een boot te varen. Nou en die boot had gewoon een automotor achterin! Geweldig…
Over de rivier zagen we de ene krottenwijk naar de andere, met tussendoor een tempel of een villa. De contrasten zijn zo groot, het is echt niet normaal. Tijdens de rondvaart, stopten we bij een snake-farm/dierentuin. Niet erg koosjer, de dieren zaten in hele kleine kooien en het zag er allemaal krakkemikkig uit. Zelfs een tijger, hert of beer zat in een hele kleine kooi. Ik vond het echt zielig.
Toen we binnenkwamen mochten we meteen met een slang op de foto. Ja echt waar, ik heb een hele grote lang python in mijn nek gehad. Dat was echt lachen! Zie foto voor bewijs :)
Toen zijn we even naar het hotel gegaan om te douchen, het was super wam vandaag! Geen regen gehad. John kwam ons weer vrij snel ophalen en toen gingen we naar een of andere show over de Thaise cultuur. Geweldig mooi gemaakt. Daarna nog even snel een pizza gegeten in Pat Pong en weer je ogen uitkijken naar de travestieten die hier rondlopen…
Nu ga ik slapen. Het wordt morgen weer vroeg opstaan om naar Cha-am te gaan!
Tot snel!
Liefs, Ryanne.
09 Juli 2007 - 18:11
Pap En Mam:
Meid, wat een geweldige foto's! Heel mooi en wat hebben jullie al veel gezien. Prachtig. Het is elke keer genieten van jouw verhaal en de foto's. En daarnaast lezen we ook de site van Marijke. Goede reis naar Cha'am! Dag, dag -
09 Juli 2007 - 18:13
Pap En Mam:
Dat je durfde om een python om je nek te hangen.....: enorm dapper! Doen we je niet na. Maar jij doet het wel!! Echter, bedenk wel goed, wat wel of wat niet kan (kan het niet laten...) Dag meisje! -
09 Juli 2007 - 18:40
Myrle & Bart:
hey meiske,
Wat een leuke verhalen!!!
Heel veel succes met alles en zet op!!!
En ohja, geniet ervan !!!
dikke kus Myrle & Bart
ps kun je me dat grote boedha beeld van op de foto mee naar huis nemen? is namelijk leuk voor mijn boedhaverzameling :) -
09 Juli 2007 - 21:54
Marit:
Met een glimlach zit ik elke dag je avonturen weer te lezen, en echt superleuke foto's, ziet er heel mooi uit daar! Wel grappig dat je morgen naar cha'am gaat, wij wonen in chaam, maar dan in nederland hihi :) meisie, enjoy!
liefs
dat van die python, heel stoer trouwens, je durft meer dan ik, want ik had vorig jaar de gelegenheid, maar heb nee gezegd! -
09 Juli 2007 - 22:41
Danny:
heey meis echt geweldig daar volgens mij je hebt het echt naar je zin daar he nou ben wel een beetje jaloers op je lijkt mij ook geweldig om die dingen allemaal te zien misschien een leuke vakantie tip hahaha hee heel veel plezier nog en ik lees iedere dag wat je daar allemaal doet he xxxxx gr danny -
10 Juli 2007 - 19:36
Sandra:
Ha Ryanne! Super die verhalen! Vorig jaar heb ik de meiden ook al met veel plezier gevolgd! Geweldig mooie foto's, hierdoor kun je je net nog wat meer inleven in jou situatie!
Geniet ervan!
Groetjes Sandra (van de pabo) -
12 Juli 2007 - 10:35
Daniël:
Nou, ik word na ieder bericht jaloerser! Het lijkt me daar echt geweldig! Sjiek man!