2e lesweek - geen secundairy dit keer...

Door: Ryanne

Blijf op de hoogte en volg Ryanne

24 Juli 2007 | Thailand, Cha-am

Petcharat Hospital 23 en 24 juli

Hallo allemaal.

In plaats van Engelse les te geven op de Secundairy School de afgelopen 2 dagen, ben ik in het ziekenhuis van Petchabury geweest. Niet voor mijzelf, maar voor Rian. Ze had vanaf zaterdag al buikpijn. We dachten dat ’t wel meeviel en dat het gewoon iets van diaree zou zijn. Maar toen we de hele zondagnacht niet hebben geslapen omdat Rian ontzettende buikkrampen had, gingen we toch even nadenken. Om 5:00 uur hebben we John gebeld. Hij vond het toch verstandig om naar de eerste hulp te gaan.
Met meneer Suthipong (iemand moest ons erheen brengen) zijn Rian, Marijke en ik naar het ziekenhuis van Cha-am gereden. Als je dat een ziekenhuis kunt noemen… Ze werd op een bed gelegd in een ruimte wat meer leek op een e.h.b.o. post van een marathon. Toen we hoorde dat de dokter pas over een uur kwam, omdat hij net wakker was (mooie eerste hulp), vonden we het ziekenhuis van Petchaburi toch een beter idee.
Gelukkig dat we dat gedaan hebben; Rian werd meteen naar een kamer vervoerd, kreeg een infuus en pijnstillers. Ik vond het apart dat ze meteen een infuus kreeg, keek daarom ook even snel de andere kant op, maar het is wel beter. Zo kunnen ze haar meteen dingen toedienen. Het ziekenhuis zag er goed uit, net zoals wij een ziekenhuis kennen. Misschien nog wel beter dan in Nederland. Rian kreeg een eigen kamer, werd om de 2 uur gecontroleerd en Marijke en ik konden op de kamer blijven slapen. We vonden het niks als Rian daar alleen zou liggen.
Na een soort van echo of scan van Rian’s buik, werd het duidelijk dat ze een infectie heeft in haar dikke darm. Gelukkig niks met de blinde darm, daar maakte we ons namelijk een beetje zorgen om.
De nacht van maandag op dinsdag verliep niet al te soepeltjes. De antibiotica begon aan te slaan. Sowieso werden we om de 2 uur wakker van lieve zusters die Rian controleerden, maar Rian had ook weer erg veel last van de buikkrampen. Op een gegeven moment hebben we toch maar even de zuster geroepen die met een hele dosis pijnstillers aankwam. Nadat Rian heeft overgegeven (waarbij ik even een moment op het balkon heb gestaan, haha, wat ben ik toch een watje) kon ze weer rustig slapen. Alles moest er gewoon uit.
De rest, Paulien, Paul en Gemma, waren ook nog op bezoek geweest gisteravond. Het was zó leuk om hun weer te zien! Ik denk dat het komt omdat je elkaar elke dag ziet en toch al iets van een band hebt opgebouwd.
Ze zijn met de bus gekomen, dat was volgens mij ook weer een hele ervaring. Op de site van Paul kun je deze belevenis heel mooi nalezen :D

Vanmorgen kwam de dokter en voelde nog even aan haar buik. Hij zei dat Rian de antibiotica moest voortzetten voor ongeveer 5 dagen en dat ze naar huis kon. Hoera! We waren echt blij. John kwam ons rond 12 uur ophalen.

Deze ervaring in het ziekenhuis leek veel langer dan ongeveer 1,5 dag en ook hier hebben we erg veel van geleerd. Ik moest vaak erg schrikken van de pijn die Rian had, maar was ook verbaasd van haar dapperheid, nuchterheid en humor. Ondanks haar pijn en vermoeidheid wist ze nog uit te brengen dat ze het ziekenhuis net een hotel vond, alleen miste ze nog het zwembad. :)
Ik vond Marijke en ik ook best een goed team. Voor mijn gevoel kon Marijke de kots, naalden en bloed goed aan en wist ze Rian uitstekend te ondersteunen. Ik kon daarentegen de Thaise doktoren en zusters redelijk verstaan met hun Engels en kon Rian alles rustig uitleggen…
Uitgeput kwamen we vanmiddag thuis en hebben we tijd om uit te rusten. Het gaat beter met Rian, en dat is het belangrijkste!

Vanavond op tijd naar bed, want ik heb 2 nachten niet goed geslapen. We hebben nog even met John gegeten en voorbereid voor morgen; Uni!

Lieve mensen, tot snel!! Ik denk aan jullie allemaal!!:D
Liefs, Ryanne.

• 24 Juli 2007 - 14:00

De 'gezonde' Rian:

Heej Privé zustertje van me!
    Jeetje dat was me toch weer wat he.
    Vond het echt super fijn dat je samen met Marijke mee bent gegaan. Deze ervaring hebben we maar weer mooi overleefd!
    Hopelijk nooit meer daar heen!!

Thanks voor alles!
    Nu gaan we echt genieten hier.

• 24 Juli 2007 - 14:05

Pai-lin:

Ha huisgenootje!!!
    Dat was me weer ff en belevenis he!!! Pff... gelullig is het allemaal goed afgelopen!!
    Ik heb nu eindelijk ff tijd om bij iedereen wat op de site te zetten, aangezien ik klaar ben met alles en jullie nog niet. Maar ik ga niet meer alleen langs die honden, dus ik wacht ff tot jullie ook klaar zijn.
    T heerlijke weekend komt zicht. Dan zitten jullie lekker in Hua-Hin en daarna... Foolmoonparty!! Geweldig. Ik kijk er echt naar uit. Gaan we een feestje bouwen. Dan vragen we wel ff 'n 'stoekplaat' aan :P (als ze die hebben in thailand...)
    Alvast welteruste voor dalijk!
    Dikke kus

• 24 Juli 2007 - 16:41

Loes:

Heej meissie,

Dat was wel even een andere ervaring.. Jeetje.. Gelukkig is alles goed gekomen.
    Knap van je dat je zo'n steun bent geweest..
    Succes de rest van de week en ik hoop dat deze een beetje 'normaal' verloopt..

Dikke knuffel, Loes

• 24 Juli 2007 - 18:50

Myrle:

hoi meissie,

haha, idd een mooi ziekenhuis.
    Ben maar blij dat jullie naar t andere zijn gegaan.
    Maar op deze manier maak je al helemaal dingen mee die je nooit meer vergeet. ( alles zal wel onvergetelijk zijn ).
    Succes nog miss rien en tot snel.

dikke kus Myrle & Bart

• 25 Juli 2007 - 03:02

Gemma:

Hey babe,
    we zijn nu aant internetten op de universiteit. Daar hebben we tot vanmiddag de tijd voor ;)
    Het weekend staat alweer bijna voor de deur. Jij gaat naar Hua-hin, dus misschien dat wij ook een dagje langs komen. En anders zien we elkaar zondag weer en kunnen we ons voorbereiden op de Fullmoonparty :):) Het enigste probleem... wat trekken we aan :S..

Byebye kus

• 25 Juli 2007 - 06:23

Robin:

Heeej Ryanne!
    Ik volg je site nog steeds met heel veel plezier (super verhalen en foto´s), maar je schrikt toch wel van zo´n verhaal! Gelukkig dat jullie snel reageerden en dat nu alles weer goed is!
    Het weekend komt weer in zicht, heel veel plezier alvast en geniet ervan!
    Groetjes aan de rest.

Liefs, Robin

• 25 Juli 2007 - 19:04

Pa En Ma Van Rian:

Hoi Ryanne,
    Ook jou willen wij heel heel hartelijk bedanken voor al je goede zorgen voor onze dochter en misschien kon je dan wel niet zo goed tegen dat ziekenhuis gebeuren je hebt je bijdrage toch prima kunnen leveren door er te zijn voor haar en te vertalen want het zal best wel langs haar heen zijn gegaan allemaal. Wij voelde ons zover weg.......maar waren zo blij toen ze tegen ons zei dat jullie de hele tijd bij haar bleven, super meid. Je verdient een medaille wat ons betreft!!!!
    Hopelijk wordt het vanaf nu allemaal roze geur en zonneschijn voor jullie, nou een dikke kus en nogmaals bedankt bedankt meid. Groetjes van ons vanuit Kreta

• 01 Augustus 2007 - 21:07

Sanne:

Heej Rianne,

Toen ik het woord ziekenhuis las, dacht ik meteen, die hebben ook het ogenvirus. Gelukkig niet. Wel balen voor rian natuurlijk.
    Grappig te zien dat het Ziekenhuis er ongeveer net zo uitziet als toen ik erin lag. Hopelijk sliepen de banken lekker.

hoop voor jullie dat het het laatste ziekenhuisbezoek is.

Ik ben benieuwd naar de volgende avonturen.

kus Sanne